هیچ‌کس دوست ندارد صدمه ببیند، اما گاهی اوقات از بهترین شیوه‌های ایمنی غافل می شویم، زیرا زمان و تلاش بیشتری را می‌طلبد، کمی زمان اضافی همیشه ارزش آن را دارد تا از آسیب و حادثه جلوگیری کنیم.

بررسی ایمنی در محل کار به صورت روزانه  یک راه آسان برای ایمن نگه داشتن محیط کار است.

اگر سرپرست یک کارگاه و محیط صنعتی هستید، به کارکنان خود نشان می دهد که به آنها و رفاه آنها اهمیت می دهید. ایمنی محور بودن می تواند به بهبود روحیه، بهره وری کارمندان  کمک کند و حتی تاثیر خوبی بر بازدیدکنندگان بگذارد.

اگر کارمند هستید، رعایت پروتکل های ایمنی به نفع شما و همکارانتان است.

 

راهای کاهش صدمات در کارگاه:

 

  1. به سرپرستان از شرایط ناامن محیط کارگاه اطلاع دهید

اگر چیزی دیدید که به طور بالقوه می تواند به کسی آسیب برساند، اگر می توانید با خیال راحت این کار را انجام دهید، آن شی را بردارید یا آن قسمت را تمیز کنید. در غیر این صورت به سرپرست خود اطلاع دهید. از آنجایی که سرپرست شما از نظر قانونی موظف است محیط کاری شما و همکارانتان را ایمن نگه دارد، آنها باید اقدام کنند.

 

 

  1. از تجهیزات، ماشین آلات و ابزار به درستی استفاده کنید

استفاده نادرست از ابزار و ماشین آلات شایع ترین علت آسیب در محیط های کاری است. هنگام استفاده از تجهیزات، مطمئن شوید که از هر قطعه برای هدف مورد نظر خود استفاده می کنید و به درستی از آن استفاده می کنید. علاوه بر این، به طور مرتب تجهیزات را تمیز و بازرسی کنید تا مطمئن شوید که ایمن هستند.

 

  1. تجهیزات ایمنی پوشیدن (PPE)

هنگام کار، تمیز کردن آشغال ها و استفاده از تجهیزات، مطمئن شوید که از تجهیزات ایمنی مناسب استفاده می کنید. اطمینان از استفاده از تجهیزات ایمنی مناسب و بررسی اینکه تجهیزات ایمنی شما آسیبی ندیده است، احتمال آسیب دیدگی شما را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.

تجهیزات ایمنی می تواند شامل: لباس ایمنی، کفش ایمنی، کلاه و دستکش ایمنی و… باشد.

 

  1. جلوگیری از لغزش و سقوط

لغزش و سقوط به عنوان دومین علت شایع صدمات شغلی شناخته می شود.

اطمینان از تمیز و خشک بودن راهروها و کلیه سطوح صاف و تمیز کردن ریزش ها برای جلوگیری از زمین خوردن یا سر خوردن کارمندان ضروری است. اگر با مانع  سر و کار دارید، از ظرف های قطره چکه و محافظ استفاده کنید. فوراً هرگونه ریزش را تمیز کنید تا شرایط را ایمن نگه دارید. همچنین، محل کار خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که سوراخ، تخته شل یا میخ از زمین بیرون زده نیست. در صورت وجود هر یک از این مشخصات، کفپوش آسیب دیده را تعویض کنید. در مناطقی که به راحتی نمی توان آنها را تمیز کرد، به نصب کفپوش ضد لغزش نیاز است

ایمنی کارگاه

 

  1. محل کار و خروجی های اضطراری را پاک نگه دارید

اطمینان حاصل کنید که هر گونه درهم‌کاری که خروجی‌های اضطراری، خاموشی تجهیزات و مناطقی را که در حال کار هستید مسدود می‌کند، تمیز کنید. محل کار بهم ریخته می تواند منجر به نداشتن فضای کافی برای استفاده از ابزار و برداشتن صحیح اجسام سنگین شود. علاوه بر این، اگر یک خروجی مسدود شده باشد، ممکن است نتوانید به سرعت در صورت وقوع یک موقعیت اضطراری فرار کنید. قرار دادن تجهیزات در محل‌های نگهداری مناسب پس از استفاده به تمیز نگه داشتن محل کار و خروجی‌های اضطراری کمک می‌کند.

 

  1. خطرات آتش سوزی را از بین ببرید

اگر از مواد قابل احتراق در محیط کار استفاده می کنید، فقط مقدار مورد نیاز خود را برای کار در دست نگه دارید. هنگامی که از مواد قابل اشتعال استفاده نمی کنید، مواد شیمیایی را در محل نگهداری امن اختصاص داده شده دور از منابع اشتعال نگهداری کنید. همچنین زباله های قابل احتراق را در ظروف فلزی ذخیره کرده و روزانه آنها را دور بریزید.

پوشیده شدن 5 درصد یا بیشتر از سطح اتاق با 0.8 میلی متر گرد و غبار – تقریباً عرض یک سکه – در صورت آتش گرفتن گرد و غبار می تواند باعث انفجار شود. برای جلوگیری از تجمع گرد و غبار، از جاروبرقی های صنعتی برای تمیز کردن مکرر مناطقی که گرد و غبار جمع می شود استفاده کنید.

 

 

  1. از انتقال مواد خطرناک خودداری کنید

برای اطمینان از اینکه مواد خطرناک به طور تصادفی در مناطق دیگرانتقال داده نمی شوند، اطمینان حاصل کنید که تشک های محل کار تمیز می شوند. با استفاده از مواد تمیزکننده مختلف برای نشت‌های مختلف، از آلودگی متقابل جلوگیری کنید و اگر مواد سمی روی لباس خود ریختید، لباس‌ها را عوض کنید. همچنین اگر با مواد سمی کار می کنید، لباس کار خود را در خانه نپوشید.

 

 

  1. از افتادن اجسام جلوگیری کنید

برای جلوگیری از افتادن اجسام، از محافظ هایی مانند توری، تخته پنجه و ریل پا استفاده کنید. علاوه بر این، جعبه‌ها را مستقیماً بالا و پایین بچینید و اجسام سنگین را در قفسه‌های پایینی قرار دهید. علاوه بر این، اشیاء روی هم را از راهروها و محل کار دور نگه دارید.

 

  1. هنگام بلند کردن بدن از وضعیت بدنی صحیح استفاده کنید

برای جلوگیری از آسیب رساندن به کمر هنگام تلاش برای برداشتن یک وسیله، پشت خود را صاف نگه دارید، از پاهای خود برای بلند کردن استفاده کنید و بدون خم شدن یا پیچیدن آن را بردارید. در صورت امکان، از وسایل کمکی مکانیکی مانند تسمه نقاله، چرخ دستی یا لیفتراک استفاده کنید.

 

  1. هر از چند گاهی به استراحت های کاری بپردازید

بسیاری از آسیب های ناشی از کار زمانی رخ می دهد که یک کارگر خسته است و نمی تواند خطرات محیط اطراف خود را به اندازه کافی مشاهده کند. با استراحت های منظم، می توانید هنگام کار هوشیارتر بمانید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *